La 18a edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV) és un projecte formatiu de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), que consisteix en la realització de cursos especialitzats per a persones voluntàries.

Les persones voluntàries i responsables de les entitats de voluntariat, tenen a l’EEV l’oportunitat d’afegir en el seu currículum formacions realitzades per escoles del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i altres entitats especialitzades del sector associatiu.

En aquesta edició es preveu realitzar cursos, distribuïts en tres modalitats: píndoles formatives (3 hores), tallers (6 hores) i curs d’iniciació al voluntariat (12 hores). D’aquesta manera les persones interessades poden matricular-se en cursos específics que es realitzaran a les 8 seus territorials de l’Escola o en línia a través de l’aula virtual. Pots seguir l’actualitat de l’EEV a les xarxes socials amb el hashtag #EEV2017.

Programa complet de l’EEV 2017 (pdf).

El període d’inscripcions començarà el divendres 9 de juny en aquesta mateixa pàgina web.

 

Les dades de l’EEV 2017:

36 cursos repartits en 3 modalitats; més de 1.440 places per a alumnes; entorn a 30 professors altament qualificats; una varietat pel que fa als continguts del programa que abasta les disciplines més importants per a les entitats sense ànim de lucre; i la possibilitat de rebre certificats de competències adquirides per la realització de cada curs, donen a aquesta proposta formativa un rang difícil de trobar en les diverses ofertes educatives dins de Catalunya.

Formació en línia, aquí.

A qui s’adrecen les formacions?

Les formacions de l’escola d’estiu volen aportar coneixements i competències a les persones implicades en les entitats de voluntariat i en el món associatiu, amb la finalitat de fer-los créixer i apoderar-los sobretot atenent el tipus de tasca que duen a terme en el sí de l’entitat. Per això l’oferta de l’escola d’estiu s’estructura entorn tres grups de destinataris:

Voluntariat de base: és a dir aquell que fa la seva acció directa en relació a la finalitat de l’entitat; per tant la formació s’adreça al voluntariat que està en contacte amb la persona o l’activitat en la qual l’entitat centra els seus projectes, i s’hi poden trobar tant formacions per a millorar les competències personals com de coneixement de l’àmbit en el qual s’està actuant.

Coordinadors/es de voluntariat: per tant les persones que acullen, atenen, coordinen i gestionen el voluntariat i les seves intervencions; aquí es poden trobar tant formacions relacionades amb la coordinació, com amb la formació de voluntariat i altres temes relacionats.

Dirigents: les persones que tant de manera voluntària (càrrecs de junta) com de manera remunerada, duen a terme activitats relacionades amb el funcionament i la gestió de l’entitat, tant a nivell intern com de projecció i participació externa d’aquesta.

 

Escola d’Estiu del Voluntariat