Aquesta setmana han arribat a Vilanova i la Geltrú 21 nens i nenes (465 a tot Catalunya) provinents dels campaments de refugiats saharauis, que s’estaran durant els mesos de juliol i agost amb famílies vilanovines.

Els infants, d’entre 10 i 12 anys, arriben a Catalunya gràcies al projecte Vacances en Pau, d’Acció Solidària amb el Sàhara, amb la campanya “Acull un somriure”.
Les famílies solidàries acullen un nen o nena refugiat sahrauí, procedent dels campaments de refugiats a Tindouf, per tal que visquin un estiu en unes condicions diferents de les que viuen a la inhòspita hamada algeriana, al mig del desert. D’aquesta manera tenen l’oportunitat de deixar enrere temporalment les dures condicions en les quals viuen, especialment durant els mesos d’estiu, quan les temperatures als campaments poden arribar als 50 graus.

Un cop arriben a Catalunya, els infants tenen accés a atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals, i atenció especialitzada a aquells que ho necessitin. També se’ls proporciona un equilibri nutricional que els permeti recuperar nivells dels nutrients necessaris, es fomenta i impulsa l’apropament entre el poble sahrauí i el poble català, conscienciant la societat local sobre el problema que pateix el poble sahrauí des de fa ja més de 40 anys, i es fa visible el suport del moviment solidari al procés d’autodeterminació del Poble Sahrauí.

El projecte es viu com una oportunitat per a les famílies acollidores de posar un granet de sorra perquè aquests nens refugiats sahrauís visquin les seves millors vacances. Sens dubte, una experiència inoblidable, tant per als infants com per a les famílies acollidores.

Vacances en pau 2018