L’Oficina d’Entitats organitza per als mesos d’octubre i novembre un nou Pla de formació per a entitats sense ànim de lucre, que inclou dues sessions informatives i cinc tallers amb temàtica ben diversa. 

Així, dimarts 16 d’octubre es realitzarà a l’IMET una sessió informativa sobre “L’Aprenentatge Servei (ApS), una eina per donar a conèixer i augmentar la participació dels joves a les entitats”. Es tracta de la metodologia triada pel Departament d’Ensenyament per impulsar el Servei Comunitari entre l’alumnat de secundària, un projecte que suposa una excel·lent oportunitat per les entitats per fer visible la seva activitat i obtenir col·laboració.
La sessió anirà a càrrec de CRP Garraf i el Departament d’Ensenyament.

Divendres 19 d‘octubre també a l’IMET, es farà el taller “Oci i violències sexuals. La festa com a pretext”. Taller inicial per a entitats que es vulguin incorporar al Protocol per a la prevenció i abordatge de les violències sexuals en l’espai d’oci a Vilanova i la Geltrú.
Anirà a càrrec de Carla Vall i Duran, advocada i assessora.
En el cas d’aquest taller cal fer una inscripció prèvia adreçant-se al Grup impulsor vilanovalliuresexisme@gmail.com. Per informar i acollir les noves entitats que es vulguin afegir a aquest treball es convocarà una reunió prèvia el 30 de setembre.

Dilluns 22 d’octubre l’IMET acollirà una sessió informativa sobre la dispensació responsable d’alcohol, per adquirir coneixements per saber aplicar les pautes preventives en alcohol, consum de drogues i conductes violentes.
Anirà a càrrec d’Anton Uró, de Mediare.Joves, drogues i oci nocturn.

Els dimarts 23 i 30 d’octubre, a l’IMET, es farà el taller “Com posar en valor la cooperació. El paper de la comunicació i la difusió”. Una bona comunicació és imprescindible per a qualsevol associació. El taller s’emmarca dins de les accions del Pla Director de Cooperació, i s’adreça especialment a les entitats de cooperació de la ciutat i aquelles que organitzen altres actes solidaris.
Anirà a càrrec de Montse Santolino, de Lafede.cat. Organitzacions per la justícia global.

Dissabte 27 d’octubre, al Complex Municipal de Futbol, es farà el taller “Estratègies d’intervenció per a garantir els drets i deures de les persones LGBTI”. Formació per a sensibilitzar a les entitats per dur a terme les tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en diversos àmbits com l’esport, el lleure, la salut, la justícia o l’educació d’acord amb la llei 11/2014.

Dilluns 5 de novembre, al Centre Cívic de Sant Joan, un nou taller sobre racisme, prejudicis i discursos alternatius a les xarxes socials. Una eina per entendre el racisme, els prejudicis, com es difonen a les xarxes socials i com aturar-los.
A càrrec de Desirée Bela-Lobedde, comunicadora i activista estètica.

Finalment, els dies 6 i 8 de novembre, a l’IMET, es farà el taller “Què hem de saber i com ho hem de fer per protegir les dades personals que tenim les entitats i associacions? “. Conegueu les principals claus que s’han de respectar segons el Reglament Europeu de Protecció de Dades que és d’aplicació des del 25 de maig de 2018, novetats que s’introdueixin i que són d’obligat compliment en el nou marc de protecció de dades
Anirà a càrrec de Carlota Palet, de la Fundació Pere Tarrés.

Per als diversos tallers cal fer una inscripció prèvia, a través de la Carpeta Ciutadana a www.vilanova.cat, o a la Regidoria de Participació Ciutadana – Oficina d’Entitats (plaça de la Vila, 8. Telèfon 938140000 extensió 2040), entitats@vilanova.cat. També us podeu inscriure a través d’aquest enllaç.

Més informació sobre els horaris, llocs i contingut de les sessions aquí

 

 

Nous cursos de formació per a entitats
Etiquetat a: