Aquest dijous s’ha inaugurat oficialment la primera Botiga Amiga de Vilanova i la Geltrú, a la rambla de Salvador Samà, número 23.
Botiga Amiga és una iniciativa de la Fundació Formació i Treball, que, a més de generar feina per a persones en situació d’exclusió social al territori, reverteix tots els seus ingressos en programes de formació i inserció laboral per a persones vulnerables.

Amb aquesta nova obertura, Vilanova i la Geltrú passa a formar part de la xarxa de territoris que compten dins del seu teixit comercial amb una Botiga Amiga, l’establiment número onze del grup. Botiga Amiga és el resultat del treball per la reutilització i reciclatge de roba, ja que la venda al detall de roba, sabates i complements, serveix com a eina mediambental per allargar la vida a peces de roba que estan en perfecte estat per al seu ús.

Des de la Fundació Formació i Treball, el gerent Xavier Puig i la coordinadora de la delegació de Vilanova, Núria Mestres, han agraït els propietaris del local per haver cregut en el projecte, i han parlat de la importància de les accions formatives i dels projectes que duen a terme amb l’objectiu de la inclusió de persones en risc d’exclusió social. Així, aquesta botiga no és un espai qualsevol, ja que els ingressos de l’establiment es destinen a programes de formació i inserció laboral. És una aposta per les segones oportunitats mitjançant un model d’economia social, solidària i sostenible. Però també és un establiment punter, adaptat a les exigències del mercat, que busca revolucionar i trencar l’estigma afegit que històricament han pogut tenir els comerços solidaris.

La cadena Botiga Amiga, de la Fundació Formació i Treball, forma part de Moda Re, projecte estatal que promou l’economia solidària i està impulsat per Càritas Española.

Actualment Botiga Amiga Vilanova dóna feina a tres persones, dues d’elles en situació de vulnerabilitat.

L’acte d’inauguració ha comptat amb un refrigeri elaborat pel projecte D’INS, Escola – Restaurant de la Fundació Formació i Treball, i s’ha lliurat un tiquet promocional als assistents amb un descompte per a la propera compra.

Botiga Amiga a VNG