Oberta la convocatòria 2018 del Premi Solidaritat.

Un any més s’obre la convocatòria per presentar candidatures al Premi Solidaritat. Un guardó que des de 1983 reconeix a persones, entitats i col·lectius per la seva lluita a favor dels drets humans a Catalunya.

Fins el dia 10 de desembre es poden presentar candidatures. El Jurat, format per membres del IDHC, representants de la societat civil i altres persones destacades de l’àmbit dels drets humans, estudiaran les propostes i escolliran la candidatura garlardonada que s’anunciarà el proper mes de gener. L’acte es celebrarà al Parlament de Catalunya.

Presentació de candidatures

  • Qualsevol persona, grup de persones o col·lectiu pot presentar candidatures fins al 10 de desembre de 2018.
  • Les candidatures han de ser proposades per terceres persones o col·lectius. En cap cas s’acceptaran candidatures pròpies ni candidatures provinents de/o referides a qualsevol administració pública.
  • Les candidatures han de referir-se a persones o col·lectius que desenvolupin la seva tasca principal a Catalunya.
  • Per presentar candidatures ha d’emplenar-se el formulari de presentació de candidatures i enviar-se per correu electrònic a institut@idhc.org, indicant en l’assumpte Premi Solidaritat 2018.
  • Al formulari han de constar les activitats i mèrits de la candidatura proposada i pot complementar-se amb un màxim de tres documents que sustentin i acreditin els mèrits.
  • Al formulari ha d’indicar-se clarament el nom i dades de contacte de la persona o col·lectiu proposat així com el nom i contacta de la persona que presenta la candidatura.

Elecció del premi

  • La persona o col·lectiu guardonat és escollit per un jurat format per membres de la junta directiva de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i per persones rellevants en la defensa dels drets humans a Catalunya.
  • La concessió del Premi Solidaritat 2018 es farà pública la segona setmana de gener de 2019.

Acte de lliurament

  • El Premi Solidaritat s’atorga en un acte públic al Parlament de Catalunya on es fa lliurament d’una obra artística creada especialment per a aquest reconeixement.

Menció especial mitjans de comunicació

En el marc del Premi Solidaritat i amb l’objectiu de reconèixer a mitjans i professionals que, en l’exercici de la seva tasca divulgativa i informadora, aborden de manera clara i decidida la defensa, protecció i promoció dels drets humans, l’IDHC atorga també una menció especial mitjans de comunicació.

La junta directiva de l’IDHC decideix la menció a iniciativa pròpia i, per tant, no s’accepten candidatures.

Més informació: Institut Drets Humans Catalunya

Premi Solidaritat
Etiquetat a: