Amnistia Internacional del Penedès analitza en el seu 40è aniversari les esquerdes per on es colen les violacions de drets humans a Espanya.

El documental ‘Grietas’ analitza cinc històries reals que reflecteixen les principals ‘esquerdes’ en drets humans a l’estat espanyol: la protecció de persones refugiades, la violència de gènere, el dret a l’habitatge i la salut, víctimes de greus violacions i  la llibertat d’expressió.

El llargmetratge està format per les cinc històries reals de persones com Ruth i Isabel, que després de ser maltractades, viuen un procés de transformació personal; com l’Ascensión, que després de 42 anys de recerca aconsegueix trobar les restes del seu pare afusellat una matinada de 1939; com Francisco i Aboubakar, que van abandonar els seus respectius països buscant refugi i un futur millor, però malviuen en un campament de barraques; com Axun i Mari Carmen que, unides pel dolor, juntes busquen veritat, justícia i reparació al País Basc; o com Luisa, que amb tres filles a càrrec seu i sense ajudes de l’Estat, es veu obligada a ocupar un bloc de cases amb quinze famílies més.

Cinc històries unides per un element comú: són esquerdes en els drets humans que persones corrents tracten de reparar amb el seu impuls, determinació i escassos recursos. Esquerdes a les quals l’estat espanyol té la responsabilitat de fer front.

 

Documental ‘Grietas’ i debat 22 novembre
Etiquetat a: