Menú

L'Ajuntament de VNG dona llum verda a internalitzar la gestió dels centres cívics municipals

Comparteix:
18/01/2021 21:42

S'aproven les bases del Premi Roig Toqués, que es lliurarà el març, coincidint amb el centenari del naixement del mestre modelista

Aquesta tarda ha tingut lloc el primer Ple municipal de l'any 2021, en sessió telemàtica, tal com s'està celebrant des de fa mesos a causa de la situació sanitària. Avui l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha volgut aprofitar l'entorn del Ple per animar els membres del Consistori a fer d'altaveu en les recomanacions per prevenir els contagis, amb les mesures bàsiques de “mans, distància, mascareta”, tenint en compte “la gravetat de la situació que estem vivint en aquests moments”.

En el decurs del Ple s'ha aprovat la memòria de la Comissió d'estudi pel canvi de forma de gestió del servei de direcció, organització, animació, informació i petit manteniment de la Xarxa d'Equipaments Cívics Municipals de Vilanova i la Geltrú. La memòria, que justifica la promoció del canvi de gestió indirecta a gestió directa, s'ha elaborat promoguda per acord de Ple el juliol passat.

L'aprovació permet iniciar els procediments per tirar endavant “la primera municipalització que vol promoure aquest govern”, ha manifestat el regidor de Participació, Enric Garriga, qui ha recordat que “un dels nostres objectius en el mandat és recuperar serveis públics que mai haurien d'haver deixat de ser-ho”.

En nom del govern municipal, el regidor ha exposat que la gestió directa dels centres cívics permet, a banda d'internalitzar la gestió, millorar la valoració de les directores dels equipaments, que passaran a ser treballadores municipals, i també avançar en la descentralització de l'atenció a la ciutadania, “per portar-la arreu de la ciutat”.

Tots els grups municipals han votat a favor del punt excepte el PSC, que s'hi ha abstingut. La portaveu socialista, Teresa Llorens, ha manifestat dubtes en la proposta presentada i ha reclamat al govern que expliqui quin canvi de model vol promoure als centres cívics. “Compartim l'aposta per una gestió pública de qualitat –ha argumentat-, però demanem que les coses es facin planificades i pensades”.

Commemoració Roig Toqués

El Ple també ha aprovat les bases per la convocatòria del Premi Roig Toqués 2021, que enguany se celebrarà el 18 de març. La proposta que s'ha portat a aprovació inclou modificacions en l'organització i el calendari, amb la idea que enguany el lliurament del premi honorífic s'emmarqui en la commemoració del centenari del mestre modelista i col·leccionista, nascut el 19 de març de 1921. La idea és posar en valor la figura de Roig Toqués, qui va rebre la Medalla de la Ciutat el 1997, i alhora promocionar l'esdeveniment per “reforçar el segell turístic de vila marinera”, ha exposat el regidor de Projecció de Ciutat i Patrimoni Cultural, Jordi Medina.

Així mateix, en aquesta sessió plenària ha presentat la renúncia al càrrec la regidora del grup municipal de Capgirem VNG-CUP Marta Guinda, qui ha apuntat diferències de punts de vista en el sí del govern municipal. Guinda ha rebut l'agraïment i el reconeixement del Consistori per la seva dedicació en aquest primer tram de mandat, especial en els mesos de gestió de la pandèmia.

El Ple també ha ratificat, amb els vots favorables del govern, una sèrie de modificacions del catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament, “en departaments clau que calia actualitzar” per diversos motius, segons ha explicat la regidora de Recursos Humans, Adelaida Moya. Aquest punt ha tingut l'oposició de Som VNG i PSC, argumentant que no s'ha informat adequadament els representants sindicals i que en paral·lel s'ha encarregat a una empresa la valoració de llocs de treball del conjunt de l'organització.

En l'apartat dels mocions, ha tirat endavant una proposta presentada per JxCat “en defensa del sector pesquer de la Mediterrània”. El text acorda demanar al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació que traslladi a la Comissió Europea una proposta per evitar la reducció de les possibilitats de pesca planificades per 2021, i que s'avanci en l'adopció de mesures que millorin la sostenibilitat, sempre mantenint l'equilibri entre el manteniment del recurs biològic i la viabilitat econòmica del sector pesquer.

També han vist llum verda, per unanimitat, una moció de C's de reconeixement social i laboral del personal del Servei d'Ajuda a Domicili, així com una altra, presentada pel PSC, per garantir els drets i per la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA).

El recull de les votacions de tots els punts de l'ordre del dia es pot recuperar en aquest fil del canal Twitter de l'Ajuntament, o també per Canal Blau a la carta.

Ple municipal de gener

Ple municipal de gener

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració