Menú

VNG manté l'aposta pels festivals musicals d'estiu segurs

Comparteix:
07/07/2021 13:23

Treball conjunt de l'Ajuntament i les associacions culturals per organitzar concerts en directe, amb tests d'antígens previ i totes les mesures sanitàries vigents

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú s'ha compromès amb els festivals musicals que organitzen les entitats culturals locals, que han fet un esforç molt important per tornar a recuperar aquests esdeveniments tan propis de l'oferta cultural d'estiu a la ciutat, malgrat les dificultats de la pandèmia. Després del Vida, aquesta setmana arriba el 40è FIMPT, i durant tot el mes de juliol seguiran el Nowa Reggae, el Tingladu i la Festa Major d'Entitats.

L'increment de contagis de Covid-19 obliga a mantenir la màxima alerta en les activitats socials, per la qual cosa s'han establert un seguit de mesures, actualitzades als requeriments de cada moment. Així, els tres festivals que organitzen les entitats (Nowa Reggae, Tingladu i Festa Major d'Entitats) aplegaran com a màxim 2.000 persones diàries, i es practicaran tests d'antígens previs al públic assistent. La regidoria de Cultura manté el contacte diari amb les autoritats sanitàries per anar ajustant el protocol en cada moment. La taula de treball entre les entitats i l'Ajuntament es coordina des de fa mesos, i avui s'han presentat els festivals en roda de premsa per informar de les últimes novetats.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aposta per la cultura i la música en viu, i situa com a prioritat absoluta garantir la seguretat sanitària en els esdeveniments musicals d'aquest estiu. Això implica sempre recintes a l'aire lliure, però tancats, de manera que totes les persones que hi assisteixen han d'adquirir entrada, i l'aforament estarà controlat. “Vilanova i la Geltrú és una ciutat viva i activa, i estem en condicions d'oferir festivals segurs que compliran totes les mesures”, sosté la regidora de Cultura, Mercè Mateo. “Apostem per donar suport al ric teixit associatiu; aquests festivals tenen un valor especial perquè les entitats que els organitzen en són el motor i creiem que, entre totes i tots, hem d'oferir alternatives d'oci i cultura al públic jove”, afegeix Mateo.

La Zona Esportiva de Vilanova i la Geltrú serà l'escenari del Nowa Reggae, els dies 16 i 17 de juliol; el Tingladu, els dies 22, 23 i 24 de juliol; i la Festa Major d'Entitats, els dies 30 i 31 de juliol. L'aforament del recinte s'ha limitat al 21%, la qual cosa vol dir que s'hi aplegaran, com a màxim, 2.000 persones al dia. Totes les persones que accedeixin al recinte hauran d'haver donat negatiu al test d'antígens –cada festival informarà dels horaris per realitzar les proves amb prou antelació–, o bé presentar la pauta de vacunació completa. A l'espai del concert, davant de l'escenari, el públic estarà dret i haurà de portar la mascareta obligatòriament. A la zona de terrassa, es podrà prescindir de la mascareta només durant la consumició. Les dues àrees tindran la capacitat necessària per absorbir l'aforament permès, estaran degudament delimitades, i hi haurà un servei d'ordre amb persones voluntàries que vetllaran pel compliment de les indicacions. A l'entrada del recinte es prendrà la temperatura i hi haurà gel hidroalcohòlic a diferents punts.

Les entitats que organitzen els tres festivals són Can Pistraus (El Tingladu), l'associació cultural Nowa Reggae (Nowa Reggae); i La Unió Vilanovina, Festuc, l'Apol·lo, el Ball de Diables i el Casal Popular (Festa Major d'Entitats). 

El 40è FIMPT

El FIMPT, organitzat íntegrament per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, arriba enguany a la 40a edició, i tindrà lloc els dies 9, 10 i 11 de juliol. Hi haurà dos espais a la Plaça del Port. Les entrades costen 3 euros, un preu simbòlic per tal de garantir que tothom hi accedeix amb localitat reservada (el públic restarà assegut), i la recaptació es destina íntegrament a l'Economat de VNG. En l'interior del recinte serà obligatori dur la mascareta posada, a excepció del moment en què s'estigui consumint.

El festival degà de les músiques d'arrel celebra quatre dècades amb un programa que inclou músics veterans que ja hi han participat en edicions anteriors, com l'Elèctrica Dharma o Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra; també hi haurà altres grups emergents, presència local, i un homenatge a Jordi Fàbregas, ànima del Tradicionàrius, mort recentment.

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, amb els representants dels festivals

La regidora de Cultura, Mercè Mateo, amb els representants dels festivals

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració