Menú

Aquesta tardor torna el gruix de les activitats presencials a la Xarxa de Centres Cívics i al Casal de Gent Gran

Comparteix:
10/09/2021 14:24

L'oferta de cursos i tallers ja està disponible i les inscripcions obertes

Si al juny s'iniciaven les activitats presencials a la Xarxa de Centres Cívics, amb una vintena de cursos, i l'espai de Jocs de Taula del Casal de Gent Gran, a partir d'aquesta tardor retorna el gruix de les propostes que anualment es programen als equipaments municipals, per part de les entitats i des del mateix l'Ajuntament.

El regidor de Participació, Enric Garriga, ha posat el valor la tornada a la normalitat, i la importància que suposa reprendre les activitats i els espais que són més quotidians i que donen vida als barris. "És important que anem fent passos per tornar a la normalitat, sempre amb precaució, i recuperar l'activitat als centres cívics vol dir també recuperar bona part de la vida dels barris de la ciutat i guanyar espais comunitaris que la pandèmia ens havia fet abandonar. Tornar a la presencialitat és una gran notícia."

Gràcies a una millora de la situació sanitària i de les restriccions, han tornat als Centres Cívics la majoria d'entitats que hi havia abans de la pandèmia, tant aquelles que organitzen activitats com les que hi tenen la seva seu. Això s'ha traduït en un alt percentatge de propostes, similar a la d'anys anteriors.

Així, tenint en compte les capacitats de les sales, limitades en l'aforament, i les mesures de protecció vigents, aquesta tardor 87 entitats tornaran a utilitzar els centres cívics, i s'han generat 146 propostes de cursos i tallers. Igual que altres anys, les propostes inclouen classes d'idiomes, esports, música, alimentació o fotografia, així com treballs manuals, balls, o salut física i mental, entre molts d'altres.

També es reinicien els pròxims mesos, serveis tan essencials com els grups d'ajuda mútua, serveis de salut mental, classes de preparació al part i postpart, així com les exposicions i les xerrades.

Podeu consultar aquí la programació sencera amb dates i horaris

Pel que fa al Casal de Gent Gran, actualment es mantenen el servei de podologia i l'espai de Jocs de Taula. També s'ha tornat a oferir el servei de premsa diària, i hi ha prevista una subscripció digital per tal d'arribar a més persones usuàries. La voluntat és poder iniciar l'oferta d'activitats en els pròxims mesos i estrenar l'espai digital. Un servei d'acompanyament per a persones que volen aprendre a utilitzar els dispositius digitals -tauletes, mòbils i ordinadors per usos del dia a dia o per lleure.

En el cas del Casal, actualment les entitats no en poden fer ús, ja que només disposen d'una planta que reuneix les garanties sanitàries necessàries per fer activitat presencial.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Participació
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració