Menú

Nous ajuts del Govern per a entitats del tercer sector

Comparteix:
27/11/2020 11:57

Al final les ajudes no s'atorgaran per ordre de presentació sinó que s'ampliarà la dotació per atendre totes les sol·licituds. Properament es publicarà una convocatòria amb els detalls dels terminis i el procediment a seguir.

Una de les ajudes per al tercer sector que ha anunciat el Govern aquest novembre serà per a entitats que fan activitats d'esplais o d'agrupaments d'escoltes. Aquest tipus d'organitzacions rebran 3.500 euros cadascuna, independentment del volum i activitat de l'entitat. Aquest ajut es dirigeix a les entitats que fan activitats entre setmana i en cap de setmana, tal com s'ha establert en aquest decret.

El mateix text estableix que les entitats que fan activitats extraescolars als centres educatius i les que fan formació no reglada rebran també 3.500 euros.

Pel que fa a les activitats de lleure educatiu de cap de setmana, s'ha simplificat el procediment de sol·licitud previst en la primera versió del decret. Les ajudes s'atorgaran a través de les federacions i les coordinadores sempre que estiguin inscrites al Cens d'Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Pel que fa a les instal·lacions juvenils, les entitats privades titulars o gestores rebran un ajut de 5.000 euros.

Sol·licitud

Els terminis i el procediment per demanar els ajuts encara estan per determinar, a l'espera de la publicació d'una convocatòria del Govern. Les sol·licituds i altres tràmits associats a la concessió de les subvencions i la seva justificació s'han de presentar segons els models normalitzats i seguint les indicacions que estan disponibles a l'apartat Tràmits de la Seu electrònica de la Generalitat.

El 10 de novembre es va anunciar que els ajuts es concedirien per concurrència no competitiva, és a dir, per ordre de sol·licitud i fins exhaurir la dotació. Al cap d'una setmana, però, s'ha modificat aquest punt per poder atendre totes les sol·licituds i no només les primeres. La modificació s'explica al nou decret d'aquesta manera:

"S'elimina la previsió de l'atorgament de les subvencions segons l'ordre cronològic de presentació de les sol·licituds i s'estableix l'ampliació de la dotació pressupostària en cas que s'exhaureixi el crèdit per atendre totes les sol·licituds que compleixin amb els requisits".

A més, s'intensifica la idea que entrarà qui compleixi els requisits i que si identifiquen que la declaració responsable no s'ajusta a la realitat no hi haurà només la revocació corresponent, sinó també el pagament d'interessos i altres possibles penalitzacions.

Els detalls de la convocatòria es poden consultar a través de l'enllaç al decret llei 43/2020 de 17 de novembre, on s'especifiquen les novetats i els canvis respecte al decret 41/2020, de 10 de novembre, de mesures extraordinàries de caràcter social en centres educatius i en l'àmbit de l'educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la Covid-19.

Ajuts per a l'atenció de grups en exclusió

D'altra banda, el Govern injectarà 3,6 milions d'euros a les entitats que es dediquen a l'atenció de col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió. Les fundacionsassociacions i cooperatives d'iniciativa social comptaran amb una ajuda de 10.000 euros, mentre que les federacions en rebran 20.000, tal com s'ha establert al decret llei 42/2020 de mesures urgents de suport a entitats del tercer sector social.

Per als detalls sobre quan i com demanar aquestes ajudes també caldrà esperar a la publicació d'una convocatòria per part del Govern.

Ajuts per al sector esportiu

Durant aquest mes també han sortit ajudes per a les entitats esportives. El 17 de novembre el Govern ha anunciat a través del mencionat decret 43/2020 que compensarà el tancament de les instal·lacions esportives amb una partida de 25 milions d'euros.

Poden optar a aquests ajuts les persones titulars de la gestió d'instal·lacions esportives a Catalunya, tant entitats esportives (clubs, federacions i consells esportius) com empreses del sector, com ara gimnasos.

Properament es publicarà informació concreta sobre terminis i procediments per sol·licitar l'ajut.

Ajuts per a entitats culturals

El Govern també ha aprovat, a través de la resolució CLT/2814/2020, una línia de subvencions per a les entitats culturals de l'àmbit audiovisual, les arts escèniques i la música.

Concretament, per donar suport al finançament de les despeses de funcionament d'empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària. El període per presentar sol·licituds és del 12 al 30 de novembre i s'han de demanar a través d'aquest enllaç.

Notícia de xarxanet.org 

 

Ajuts extraordinaris

Ajuts extraordinaris

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Entitats
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració